Vester Thorup Højskole – et levende laboratorium for grøn omstilling

På Danmarks nye og grønne højskole Vester Thorup Højskole arbejder vi hverdagsorienteret og globalt med den grønne omstilling og med konkrete projekter inden for bl.a klimavenlig turisme og mobilitet, grønt forbrug, selvforsyning, biodiversitet, klimavenlig mad, grønt iværksætteri, upcycling, bytte, repair. Fx skal vi bygge en klimavenlig landsbyhave midt på gårdspladsen i foråret. Fra 1. marts kommer først hold på max 20, som skal være med til at skabe, udvikle og gennemteste de grønne lavpraktiske og ambitiøse ideer bag højskolen.

Der er enkelte pladser tilbage på medskaberhøjskolen og det er meget billigt at joine: 500 kr. pr uge (inkl. kost, logi, undervisning, fest, farver og eksperimenter af enhver grøn art). Se mere her og skynd dig at tilmelde dig.

På Vester Thorup Højskole foregår undervisningen ved havet, i skoven, for foden af en vindmølle, i landsbyens forsamlingshus, på en fiskekutter, i blafferbilerne og i vores køkkenhave. Her lærer vi gennem handling og som elev bliver man en del af et fællesskab med skabertrang, hvor vi i samarbejde med lokalsamfundet omsætter grønne ideer til reel forandring uden for højskolen.

Højskolen ligger i området Han Herred, i Danmarks mest rå og barske natur, og tæt på fiskersamfundet Thorupstrand, hvor fiskere i generationer har fisket bæredygtigt og naturskånsomt. Naturens storhed skaber rammerne for fordybelse, langsomhed og indsigt, og vi bruger havet og skoven hver dag året rundt, når vi bader, blaffer, vandrer, sanker, mediterer og cykler.

På vores stand vil vi præsentere det nyeste og det bedste fra hverdagslaboratoriet. Vi kan i skrivende stund ikke fortælle nærmere, da eleverne skal være med til at skabe indholdet på vores stand. Vi lover at gøre det grønt og festligt.

Andre udstillere

Økosamfundet Egeskoven

Drømmer du om et aktivt familieliv, fællesskab...

Økosamfundet Egeskoven

Drømmer du om et aktivt familieliv, fællesskab...